How Smart Are You At KiddieTalk? Take the Quiz!

Mama to MamaWe all know that teenagers are notorious for having their own “language” if you will. POS (parents over shoulder), LOL (laugh out loud), ROTFL (roll on the floor laughing), BTW (by the way), and BRB (be right back) are just a few examples of code phrases broken by crafty parents hoping to get a glimpse into the world of their adolescents. Teenagers don’t really like their parents figuring this stuff out. They’re more secretive with their peer-language because compared to little kids, teenagers are more secretive, period. It’s the age.

But it occurred to me that maybe children of all ages, at all stages, have their own special way of talking. Not because they are trying to exclude you (their parents) but just because they do. It got me thinking about really young kids and all those cute, creative words and phrases they use on the way to learning how to talk like everybody else.

They are so imaginative! Every self-respecting parent on the planet can probably offer up at least one or two examples from their own kids. But time has a way of erasing our memories of those early words and if you don’t write them down somewhere you’ll be struggling to come up with any by the time your kids are 12.

In the meantime though, you’re probably in the thick of it with tiny talkers. And since communication is SO important, let’s see how good you are at deciphering the meaning of the following words and phrases from the world of those little darlings. Maybe you have a gift for toddler-talk and don’t even know it. Maybe you could capitalize on it to make some extra money. Like, maybe you could be a tutor for parents who don’t have that “natural ability with languages”. I’m just saying…

Anyway, the following examples were collected from real-life parents with real-life kids. The words are spelled as they sound coming out of a little kid’s mouth. And since you might be interrupted several times while taking the test by someone needing a bottle or help on the toilet or a cheese sandwich, there’s no time limit. All set? Well then, sharpen your mouse and BEGIN.

1. lake hot toe

a) the lake where a little girl burned the bottom of her feet in very hot sand

b) a hot tub

c) Lake Tahoe

d) the lake with a nice hotel right on the beach where a little boy stayed for a week on vacation

2. down chew chew

a) the subway

b) swallowing

c) take me out of the swing

d) put down my Thomas The Train engine

3. hotshoes

a) sandals

b) shoes that have flames printed on them

c) slippers

d) mommy’s high heels

4. pie-ooter

a) diaper

b) cherry pie

c) computer

d) poop

5. cycle morning

a) sprinklers

b) motorcycle

c) bike with training wheels

d) merry-go-round

6. oh-lees

a) cheerios

b) telephone

c) raviolis

d) stroller

7. friday eggs

a) weekend breakfast place

b) fried eggs

c) anything cooked with a spatula

d) aches from a virus that started on a friday

8. bee bee que

a) bee hive

b) barbeque

c) Scooby Doo

d) fire engine

9. a few wiles

a) a bunch of toy trucks

b) a little bit happy

c) a short passage of time

d) a short distance

10. hot baby

a) a little girl with bright red hair (that looked like fire)

b) a baby with a fever

c) a hotdog

d) a Halloween devil costume

ANSWERS: 1.C; 2.A; 3.B; 4.C; 5.B; 6.C; 7.B; 8.C; 9.C; 10.A

So how did you do? If you did pretty well, congratulations! If not, join the club. But either way, send me your own funny words and I’ll gear up for Round Two!

Email This Post Email This Post

Ellen W. Schrier, LCSW, is a family therapist and the mother of three adolescent/young adult kids.


Warning: Illegal string offset 'echo' in /home/mamasonc/public_html/mama/wp-content/themes/hybrid/library/extensions/custom-field-series.php on line 157

One response to “How Smart Are You At KiddieTalk? Take the Quiz!”

  1. Nancy

    What would you feed a child who requested “drinky eggs and nunk”? Why, soft-boiled eggs and a glass of milk, of course.

Leave a Reply

Loading

MAMAS ON DEMAND

PARENT COACHING
& CONSULTATION

With One or Both of Us


Go to AskDrMama.com & AskMamaEllen.com for the scoop!

Phone • Internet • Your Home or Group

Listen up

No Meat For Me!

Is a vegetarian diet really okay for little ones?

Watch This!

Keep their science muscles growing with these easy, fun experiments!

What You Said

  • 83Roxanna: Hi admin, i must say you have very interesting posts here. Your website can go viral. You need initial...
  • тетрадь по геометрии 8 класс атанасян 2015: Готовые домашние задания по геометрия 8 класс атанасян контрольная работа...
  • Ellen Schrier: Thank you so much! Please come back often!
  • Ellen Schrier: Hi Lisa, Sorry for the very late response. We are sorry to hear about your daughter and are sure that...
  • Lisa jacobs: My daughter was in a car accident and now has a concussion. She is plan to go to Mexico City which is a...
  • RF: Well my baby had her first two bottom theeth at 10 months old and i tought so far so good and then now at 11...
  • kupon rabatowy apart: I am actually thankful to the owner of this site who has shared this impressive article at at...
  • ofertas cine: That is a great tip particularly to those fresh to the blogosphere. Brief but very precise info… Thanks...
  • Commercial Real Estate: Hello there, You have done a great job. I will definitely digg it and personally suggest to...
  • actualite: Hi to every one, the contents present at this website are really remarkable for people knowledge, well,...

Just so you know

The Mama ButtonThe information provided by MamasOnCall is not intended as a substitute for professional advice, but is for information purposes only. You assume full responsibility for the health and well-being of your family. Talk with your healthcare provider about any questions you may have regarding a medical or psychiatric condition.